Veelgestelde vragen

 

 

Hoe bepaal ik de juiste maat?

Al onze regenlaarsjes worden worden voor u nagemeten en weergegeven in centimeters. Wanneer u de voeten van het kind opmeet , besteld u vrijwel zeker de juiste maat bij Regenlaarsjes.com. Niet zeker over de maat voetje van uw kind? Gebruik onze maathulp.

Hoeveel betaal ik aan verzendkosten?

Wij vragen om een bijdrage in de verzendkosten per zending van € 3,95 binnen Nederland. Bij een bestelling van 50,- euro of meer komen de verzendkosten binnen Nederland te vervallen. Voor belgie berekenen we € 4,95. Bij leveringen overige landen neem dan even contact met ons op via: info@regenlaarsjes.com

Zijn de prijzen inclusief BTW?

De bij het product genoemde prijzen zijn vermeld in Euro, deze prijzen zijn inclusief BTW. Verzendkosten zijn (tenzij anders vermeld) niet bij de genoemde prijzen inbegrepen. Vóór het sluiten van de overeenkomst wordt de totaalprijs incl. verzendkosten via onze website gecommuniceerd.

Hoe kan ik betalen bij Regenlaarsjes.com?

Betalen kan via iDeal en per bank overschrijving.
betaling

Hoe en wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Bij een directe betaling, via iDEAL wordt uw bestelling diezelfde dag nog verwerkt en verstuurd. U zult de bestelling dan binnen 3 dagen ontvangen. Bij een bank overschrijving hangt het ervan af wanneer de betaling bij Regenlaarsjes.com binnen is. Uw bestelling wordt via Post NL.
postnl

Zijn alle regenlaarzen die ik zie ook direct leverbaar?

Ja, alle schoentjes die u op de website ziet zijn op voorraad.

Krijg ik een bevestiging na een bestelling?

Ja, na betaling krijgt u een bevestiging van ons op het door u opgegeven email adres zodat u weet dat de betaling is gelukt en uw product is gereserveerd. Tevens krijgt u een bevestiging als uw product door Regenlaarsjes.com is verstuurd.

Kan ik gekochte regenlaarsjes ook ruilen?

Ja, u kunt bij Boofies.com gekochte schoenen natuurlijk bij ons ruilen Bovenstaand recht om te ruilen vervalt wanneer: A. Het artikel gedragen/gebruikt is. B. U zelf heeft getracht een gebrek aan het artikel te herstellen. C. De originele verpakking van het artikel ontbreekt. D. Het productlabel niet meer aan het artikel is bevestigd. Natuurlijk kunt u de kinderschoenen passen, dit zien wij uiteraard niet als gedragen. Graag ontvangen wij de schoenen binnen 7 dagen retour. De rechtstreekse kosten alsmede het risico van terugzending komen voor uw rekening. In dit geval dient u contact met ons op te nemen via info@regenlaarsjes.com

Kan ik een product retour zenden?

Ja, u kunt de kinderschoenen binnen 7 dagen aan ons retourneren zonder opgaaf van reden, dit recht is voor consumenten vastgelegd in de Nederlandse Wet. Bovenstaand recht om te retourneren vervalt wanneer:
A. Het artikel gedragen/gebruikt is.
B. U zelf heeft getracht een gebrek aan het artikel te herstellen.
C. De originele verpakking van het artikel ontbreekt.
D. Het productlabel niet meer aan het artikel is bevestigd. Natuurlijk kunt u de kinderschoenen passen, dit zien wij uiteraard niet als gedragen. De rechtstreekse kosten alsmede het risico van terugzending komen voor uw rekening.
In dit geval dient u contact met ons op te nemen via info@regenlaarsjes.com

Krijg ik mijn geld terug als ik een product retourneer?

Ja, Boofies.com stort in dat geval uw aankoopbedrag terug. Voor het terugstorten van het aankoopbedrag hebben wij uw bankrekening nummer, ten name van en stad nodig. Wilt u deze gegevens aub vermelden bij uw correspondentie of verzending. De rechtstreekse kosten alsmede het risico van terugzending komen voor uw rekening. Bovenstaand recht om te retourneren vervalt wanneer:
A. Het artikel gedragen/gebruikt is.
B. U zelf heeft getracht een gebrek aan het artikel te herstellen.
C. De originele verpakking van het artikel ontbreekt.
D. Het productlabel niet meer aan het artikel is bevestigd.

Staat u vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via onze contact pagina. Wij beantwoorden u vraag binnen 24uur.